Shopa-fuckin-holic.

I admit it. Jag lever før klæder. Jag vill begravas med min garderob. Mitt svar på vad jag skulle gøra om jag vann en miljon ær att shoppa upp allt. Jag ælskar klæder. Hatar norska æ.
Men jag ser inte detta som ett problem, jag vet, många av er gør det.

Och mitt nya jobb som ger mig många timmar på internet hjælper ju inte. Har lovat mig sjælv att jag aldrig ska børja shoppa online, før DET kan bli farligt. Men det ær ju så lætt, de kænns inte ens som om man betalar. I love it!
Men jag har bara børjat lite smått, jag måste ha någon slags kontroll øver detta, før jag ær trots allt mer av en irl-shoppare. Den ækta kicken. Så det har blivit lite smått och gott från kæra H&M, fast igår  lurade min kæra sambo till att køpa en marilyn-dress, en helt underbar klænning, med matchande diadem.

Så idag, nu nær jag har tagit førsta steget och erkænt mitt beroende, tænkte jag dela med mig lite av vad jag handlat om och vad som står på listan. Jag blir helt uppspelt bara av att tænka på det. 

image17image20
Klænning från clarabella.nl och random pumps.
image22
Kjol från H&M

image24
Andrea Skirt från Cream (nelly)
image25image26
Lång skorta från H&M                         Leggings från American Apparel (nelly)
image27image28
Linne från One teaspoon. LOVE IT.

Det finns inget bættre.

Tidsførdriv.

Detta gør jag på mitt jobb.

image16

Vi brukar ses ibland, jag och Josh.


Norrmæn.

Måste erkænna att till en børjan hade jag vældigt svårt før alla dessa hurtiga, snabbpratande, brødberoende, brunost-ætande, "gå-på-ski"-mænniskorna. Førsta veckan hær i Oslo tænkte jag bara nej-nej-nej.

Nu efter ca ett halvår (omg?) har jag faktiskt helt ændrat min uppfattning. Nog att jag kanske svær någon gång nær nån spendexbyxa kommer farandes ner før trottoaren nær det spøregnar och det inte finns en chans i værlden att jag sjælv skulle få før mig att gå ut och springa. Men som sagt, hurtigare folk får du leta efter.

Och språket har faktiskt hamnat høgre upp på listan samt någon favoritdialekt. Dær ser man.

Go Norway Liksom.

image15

Heath Ledger.

So sad. Rest in peace handsome.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1681534.ab

image14


Herre.

Man borde skonas från måndagar, helt seriøst. Man kænner sig som en zombie och uppfattar knappt om folk tilltalar en. Thank god før koffein.

Helgen var intressant. Kommer några pics later on.

Åkte egentligen hem før att stæda ur min lægenhet men det blev inte så mkt som att se på damsugaren.
Utgång blev det, oh jisses.

Jag hade tænkt att styra upp førfesten med lite fancy drinks och storshoppat på systemet. HAH vilket skæmt. Jag ger upp. Ær verkligen værdeløs på drinkar. Hade skrivit ut drinklistor från internet och skulle gøra mojitos, daquiris och allt va det var men allt smakade skit. Gjorde t o m sockerlag som klibbade fast sig øverallt och hade køpt massvis med limefrukte som var helt igentorkade så det gick inte att få ut en droppe, haha. Inte så många som handlar lime i skoghall verkar det som. Never again. Lika bra man håller sig till bag-in-boxen. Sad.

Men nu ser jag fram emot en helg i Oslo. Bara sova och ta det lungt.

Jag vill att det ska bli vår!

image13


Ett hem.

Fan vad jag har blivit effektiv bloggare! Alla mina lediga timmar framfør datorn visar sig nånstans iaf.

Jag har just kommit på att jag inte har något "hem". Alltså, jag har tak øver huvudet osv men jag har ingenstans vart jag åker och verkligen kænner att "guud va skønt att komma hem."  Just nu ær ju lægenheten i Norge mitt s k hem. Men det jag har som ær mitt i rummet ær ju typ klæder, någon lampa och ett sængbord. Allt annat ær min roomies, så det kænns ju liksom inte som hemma.

Jag trivs enormt bra, det ær inte det. Och nær jag åker hem till Sverige åker jag antingen till min syster eller mamma før jag hyr ut min lægenhet (med alla mina møbler) från och med feb.  Hos mamma har jag ju aldrig bott i deras nya lægenhet så det blir heller inte att man kommer hem till sitt gamla rum eller så.

Om man vænder på det så ær ju inte detta något jag lider av direkt. Herregud vad spelar det før roll egentligen.

Men om jag ska vælja en plats som kænns mest hemma just nu så ær det nog Oslo. Ja, faktiskt.

Och i helgen ska jag till Karlstad och mysa gærnet med lite drinkar och god mat! Looking forward.

Ha en underbar dag!



image12

Internet.

Just nu ræddar internet hela min dag, vecka, ja hela januari faktiskt. Har ett nytt jobb som sagt som består mestadels av att svara i tlfn, ta emot besked, ta emot och sænda ut post osv, ni vet. Alltså, jag førstår (klagar inte) verkligen hur det ens finns såna hær jobb? 135,-/tim før att sitta på arslet. Det ær klart jag pallar detta, lite halvlat som jag ær, men inte allt før længe. Får panik nær jag tænker på att folk som kanske har ett sånt hær "yrke" i typ 20 år. Mm, sry men man blir inte direkt smartare. Stimulans tack?

Så internet, min kæra væn. Jag ægnar inte i vanliga fall så vældigt mkt tid åt datorn. Det ær væl det vanliga, mailen, facebook, några bloggar, aftonbladet osv. Men nu nær jag har ca 6 timmar om dagen till surfning ær det svårt att veta vart man ska driva runt? Kænns som om man har læst allt vært. Antagligen inte. Och facebook som jag førsta veckan som medlem var helt tagen av ær inte længre något som jag ger många minuter till. Ninja-applications, Are you cute or sexy-requests och allt vad det ær. What the fuck? Snælla folk. Och de dær satans kedjebreven, "Hi, I'm Allie, I'm five years old and I have lungcancer." Mm, tjena.

Har fastnat mer och mer før att læsa killar/mæns bloggar. Jævligt intressant att få lite info om deras vardagsprobs, relationer och mycket mer. Ær så trøtt på girliebloggar som min egen. Idag køpte jag en topp från H&M 149.- Hær ær en bild på den!   ok?

Kanske bara jag som ær dålig på att hitta guldklimparna? Om inte annat har jag tid till att leta.

So long suckers.

Pallar inte dagens.

Kaffemaskin is the shit. Dock lite lætt att bli halvspeedad på antalet koppar man drar i sig.

image11

Nya tider.

Nu har det nyå året børjat på rikigt før mig. Nytt jobb, nytt træningkort och ja det var væl det. Detta jobb kommer jag dock inte ha så længe, det ær sagt februari månad ut, sen visste dem inte. Men jag tar det jag får. Høgst timløn hitils iaf :) Sitter i receptionen på kriminalomsorgens utbildningscenter, låter klurigt va? Det ær det. Æven om mina uppgifter kan skøtas av en apa så ær det megamånga saker som jag aldrig varit i kontakt med eller ens har en uppfattning av hur dem funkar. Men, men. Och sen ær det ju alltid så, førsta dagarna på ett nytt jobb vill man ju bara avlida. Kænner sig som en flummig praktikant som knappt vet vad man heter. Men jag har ett jobb, det ær det viktigaste nu.

Har æven ombestæmt mig nær det gæller min tid hær i norge, skulle ju først bara tjæna lite cash, dra till thailand och packa mig hem till kd igen. Men nej, det pallar jag inte. Blir inget thailand detta år, utan har tænkt att tjæna massvis med pengar så man har lite valmøjligheter sen nær man vet vad manska spendera dem på. Renovering av lægenheten (jag vet hur tråkiigt det låter) står ganska høgt på listan. Den ska førøvrigt hyras ut under denna tid, hoppas på att tjæna lite på det. Ibland ær det så sjukt nær man tænker på hur mkt tid man spenderar att tænka på pengar. Det styr verkligen allt. Om man så skulle ha obegrænsat med cash, vad skulle man då fundera på? Vad skulle man planlægga? Alla ferier antagligen, kan ju vara svårt att bestæmma om man vilken sida av jordklotet men ska åka till i helgen. Inte før att jag skulle tacka nej till ett liknande konto. Helt frivillig alltså.

Nu i helgen åker jag iaf hem till Sverige, det ska bli så skønt. Var ju hemma ganska længe under jul men det ær alltid skønt att komma hem. Ska bo hos min kæra syster och hennes lilla bebi, som jag nu får klæmma lite på tack och lov. Va genomførkyld under julen så jag vågade knappt kolla på Isac som han heter. Værldens gulligaste unge, inget snack om saken.

Go helg. 

Later. 

Dagens højdpunkt: Att solen kom en svæng.

Dagens låt: Rrrrring. :(


RSS 2.0